FőoldalImpresszumOldaltérkép
 

HÍREK, ÚJDONSÁGOK

 

 Kreatív ajándék szeretteinknek, barátoknak, kollégáknak:

 AJÁNDÉKOZZON NYELVTANFOLYAMOT

 A tudás hatalom!


Az aktuális járványügyi előírások betartása mellett indulnak, újraindulnak tanfolyamaink, melyekre a beiratkozás folyamatos. 
Lehetőség van kontakt- (a nyelviskolában), illetve online tanfolyamokon is részt venni. Töltse ki ingyenes szintfelmérőnket és rövid adatlapunkat a választott nyelvnél, ez után munkatársunk rövidesen felveszi Önnel a kapcsolatot!


2022-ben reméljük újra lesz toszkánai nyelv- és gasztrokurzus, amennyiben az aktuális járványügyi helyzet ezt megengedi végre! Chianti szívében, egy igazi toszkán villában, hamisítatlan itáliai hangulat, élőnyelvi környezet, kultúra, gasztomómia és az olasz nyelv - egyben! 

 

ZUGLÓ KÁRTYA elfogadó hely vagyunk! 5% állandó kedvezmény!

Most már mi is
Zugló Kártya
elfogadó hely vagyunk!
 


 

OLASZ nyelvtanfolyam                                                                                               

olasz nyelvtanfolyam

 Tanfolyam indítása: folyamatosan, 2 fővel már  csoportot indítunk!

 Tanfolyamok 25 órásak.

 

 Kiscsoportos (2-4 fős!)
 tanfolyami díj: 43 750 Ft/25 óra/fő

 Egyéni tanfolyami díj: 87 500 Ft/25 óra/fő


Olasz nyelvtanfolyam típusok:

Általános: heti 2x2 óra 

Intenzív: heti 3x3 óra

Szuper intenzív: heti 5x4 óra


 


Tanuljon olaszul, mert olaszul tudni jó, megoldásunk az olasz nyelvtanfolyam! 

Olaszul tudni jó, mert jó olaszul fagyit kérni a cukrászdában Rimini főterén, mert jó, amikor értjük, mit kérdez tőlünk a pincér a pizzeriában Velencében, mert jó, ha értjük a múzeumban a tájékoztatókat, lerásokat Rómában...

Mindezekre a megoldaás az olasz nyelvtanfolyam.

Az olasz nyelvtanfolyam jó, mert óra közben is mindig megérint minket a mediterrán könnyedség. Olaszul tanulni nem nagyon könnyű, mert az elején sok igeragozást és igeidőt kell megtanulni és megérteni, de ha ezen túl vagyunk, hamar azon kapjuk magunkat, hogy megértjük az Eros Ramazotti dalokat és megértjük, mit mondanak az olasz turisták a villamoson, az Oktogonnál, erre való az olasz nyelvtanfolyam.

Olaszul olvasni jó, mert az olasz irodalom olyan sokrétű és érdekes, hogy bármilyen korszakból érdemes levenni egy-egy regényt a polcról a könyvtárban, nem fog csalódást okozni. Hiszen Dante, Petraca és Boccaccio nyelve ez - többek között, kik maradandót alkottak. Olaszul tudni jó, mert jó egy-egy híres olasz filmet megnézni olaszul. Hangulata van, érdemes.

olasz-nyelvtanfolyam-1

Jó, ha belelapozva egy olasz divatmagazinba, értjük, mi van leírva, jó, ha egy-egy finom olasz étel eredeti receptjét egy olasz gasztonómiai honlapról tudjuk letölteni - és értjük azt. Jó, ha a Ferrari istálló legújabb híret is eredetiben olvashatjuk, és jó, ha az olasz focibajnokságot élőben és érdemben követhetjük - olaszul.

Egy szó, mint száz: olaszul tanulni kell, mert jó. Olasz nyelvtanfolyam.

 

Az olasz mint irodalmi nyelv

Az Olasz az az irodalmi nyelv, amely az Apennini félszigeten, a svájci Ticino kantonban, a dalmát tengerparton, Dél-Tirolban, a Földközi-tenger három szigetén, Isztriában, Triest és Fiume városokban beszélnek többekközt. A rómaiak  a latin és az olasz nyelveket széthordták a birodalom különböző tartományaiba, ahol az lassan meghonosodott, így keletkeztek a neo-latin nyelvek,melyek fejlődése csak Róma jelenlétében mutattak erősödő tendenciát. A behódolt népek között egy sem volt annyira alkalmas a latin nyelv teljes beolvadására, mint az olasz nyelv, az olaszok rokon eredetűek voltak a latinokkal, tájszólásaik is hasonlók voltak.

 olasz-nyelvtanfolyam-2

Az újlatin nyelvek csoportjába tartozik az olasz nyelv, az indoeurópai nyelvcsalád itáliai ágán belül. Régen esett az anyanyelvi szinten olaszul beszélők száma, mára viszont emelkedik, körülbelül 70 millió fő beszél olaszul anyanyelven. Régen közvetítő nyelvnek tartották, körülbelül 120 millió fő esetében. Hivatalos, valamint munkanyelvként is tekintenek rá az Európai Unióban. Az olasz nyelvtanfolyam szempontjából szerencsér nő az olasz nyelv oktatásának népszerűsége, a dinamikája a nyelvnek rengeteget embert vesz rá, hogy olasz nyelvtanfolyamra jelentkezzen.

olasz-nyelvtanfolyam-3

Ha egyéni oktatásról van szó, ha a kedves jelentkezőnek már vannak olasz nyelvi ismeretei, és mégis szeretné végigcsinálni a képzést, esetleg ismételni szeretne, teljes mértékben megoldható. Az olasz nyelvtanfolyam során kiderülnek az eddigi ismeretek, melyik anyagrész mennyire megy a jelentkezőnek, így be tudjuk számítani az előzetes tudását. Ha az olasz nyelvtanfolyamon résztvevő a modulok sorban elvégzése után sikeres modulzáró vizsgát tesz, azzal bizonyítja, hogy a következő modulhoz megvan a megfelelő tudása és csatlakozhat. Ilyenkor az olasz nyelvtanfolyam esetében nem szükséges a szintfelmérés.

olasz-nyelvtanfolyam-4

Az olasz nyelvtanfolyam esetében ha a teljes programot vagy modult sikeresen elvégzik, abban az esetben az erről szóló papírt a képzés végén lehet átvenni. Hozzátartozik még a záráshoz, hogy egy kérdőívet kell kitölteni, amely a jelentkezők elégedettségét hivatott felmérni. Többféle visszajelzés szokott érkezi az olasz nyelvtanfolyam miatt, résztvevőktől is, valamint oktatóktól is, amelyeket összesíteni szoktunk. Ha valamilyen probléma merült fel, többen ugyanazt kifogásolják, akár mindkét részről, akkor változtatunk az olasz nyelvtanfolyam részletein, lehetőségekhez mérten. Ilyen esetben az olasz nyelvtanfolyam következő képzési időszakában már a változtatásokkal indul folyamat.

olasz-nyelvtanfolyam-5
 Az ADATLAP kitöltése után munkatársunk felveszi Önnel a kapcsolatot a részletek egyeztetése végett.


További olasz nyelvtanfolyam, vagy egyéb információért forduljon bizalommal oktatásszervező munkatársunkhoz:

Szarka Géza: info@hajtomustudio.hu  tel.: +36 (30) 973-4716