FőoldalImpresszumOldaltérkép
 

HÍREK, ÚJDONSÁGOK

 

Őszi akció a Hajtóműben:

a SVÉD és SPANYOL nyelvtanfolyamok árát csökkentjük!

Minden új beiratkozónak szeptember 30.-ig kedvezményes áron adjuk a SVÉD és SPANYOL tanfolyamokat!

 

Kreatív ajándék szeretteinknek, barátoknak, kollégáknak:

AJÁNDÉKOZZON NYELVTANFOLYAMOT

 A tudás hatalom!

 

2023. tavaszán újra lesz toszkánai nyelv- és gasztrokurzus!

Egy igazi toszkán villában, hamisítatlan itáliai hangulat, élőnyelvi környezet, kultúra, gasztomómia és az olasz nyelv - egyben! 

Most már mi is
Zugló Kártya
elfogadó hely vagyunk!

5% kedvezmény
 


 

TELC nyelvvizsga

"A valódi érték Európában diákoknak, egyetemi hallgatóknak és munkavállalóknak egyaránt."

Az egyik legnépszerűbb nemzetközi nyelvvizsga hazánkban, mert a sikeres vizsgázó 2 db nyelvvizsga bizonyítványt kap egyszerre - egy Telc nemzetközit és egy állami nyelvvizsga bizonyítványt is, mivel Magyarországon államilag akkreditált nyelvvizsga. Ez az akkreditáció jelenleg az angol és a német nyelvvizsgák alap /B1, közép /B2 és 2008.november óta felső /C1 szintre is vonatkozik, azaz mindhárom szinten állami nyelvvizsga bizonyítványt kap a sikeres vizsgázó. A Telc nyelvvizsga bizonyítvány így érettségihez, felvételihez, diplomához és munkavállaláshoz egyaránt felhasználható - ugyanúgy, mint bármelyik másik magyar nyelvvizsga bizonyítvány. Ez a nemzetközi nyelvvizsgarendszer az EU tagállamaiban több mint 3.000 nyelvvizsgahellyel rendelkezik. A hallgatóbarát nyelvvizsga egyre kedveltebb a fiatalok körében, mert a praktikus és a kreatív tudást helyezi előtérbe a passzív lexikális tudással szemben.

A vizsga egy napon történik. Délelőtt írásbeli, délután szóbeli feladatok vannak. A két szakasz között (írásbeli és szóbeli között) min. 30 perc szünetet van. TELC vizsga beszédcentrikus és a hétköznapi kommunikációra épít. Az írásbeli és a szóbeli feladatok a köznapi társalgásban előforduló témákból kerülnek kiválasztásra: pl. munka, tanulás, utazás, szabadidő, hobbi, család. A felkészüléshez szükséges témakörök listája a vizsgaközpontban, valamint a bejelentett vizsgahelyeken hozzáférhetőek.

Mindenkinek ajánljuk ezt a vizsgát, aki úgy érzi, helyt tud állni az életszerű szituációkban, nagy a szókincse, sok kifejezést ismer és azokat meg is tudja mutatni a szóbelin. A szóbeli vizsga egy része csoportmunka, aminek nagy előnye, hogy támaszkodhatsz mások tudására is, hisz elég, ha egy-egy szóról, más véleményéből neked eszedbe jut egy jó ötlet. Az írásbelin feladatok egy része olyan típusú, amit az életben is bármikor meg kellene oldanod: információ kérés egy szállodától, barát meghívása, a hallott szöveg összefoglalása stb. Az írásbeli egyéb feladataira pedig remekül fel lehet készülni a TELC vizsgafelkészítő anyagából.